Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Fröogräs

FröogräsHej Sylvia
Vi har precis köpt ett nybyggt hus och har sått gräsmatta runt tomten på harpad jord. Jorden är mycket lerig och ganska dåligt dränerad. Gräset har kommit upp till viss del men ca 90% av det gröna i "gräsmattan" består av något som ser ut som fyrklöver fast med 2 blad bara. Det finns hur mycket som helst. Vad kan det vara och hur blir vi av med det? De är visserligen lätta att dra upp men att dra upp alla skulle ta en evighet. Finns det någon chans att gräset konkurrerar ut detta ogräs eller finns det något ogräsmedel man kan slänga på redan första året?

Hälsningar
Camilla

Odla Svarar: 

Ser ut att vara två olika fröogräs, som tydligen har varit med som frö i jorden. Den till höger är någon målla, dra upp innan den blommar!

Den till vänster kan vara någon sorts senap, svårt att säga när den är så liten. Men är ett fröogräs i vilket fall. Så dra upp den också innan den blommar, så den inte sprider sina frön sedan.

F.ö. skulle man krävt jordleverantören på ogräsgaranti... kanske kan ni klaga?

Sylvia