Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Frön på Amaryllis

Hej!
I januari när min Amaryllis hade blommat ut, noterade jag att i blommans nedre del en grön blomdel, som var som en fylld frökapsel. Jag väntade och väntade.

Till slut hade den torkat ut och öppnade sig, och där fanns ett 20-tal små svarta, tunna 10-öringsstora frön. Eller, är detta frön egentligen? Varför får man inte alltid sådana? Och, viktigaste frågan av alla, hur kan jag nu så dessa på rätt sätt och hur länge tar det tills de har blivit nya amaryllis?

Med vänlig hälsning, Helena

Odla Svarar: 

Låter som frön. Och det är spännande att så dem och vänta vad det kan bli! Så på vanligt sätt i såjord, håll fuktigt och varmt. De första bladen ser ut som grässtrån, men sedan blir de bredare. När de är hanterbara, skola om dem i blomjord, låt vara inne som en krukväxt några år, de skall alltså inte vissna ner på hösten som "vuxna" amaryllisarna gör. Löken växer sakteligen i storlek och om 4-5 år kanske man kan börja vänta på blommor...

Lycka till!
Sylvia