Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Frön från kärnor

Vilka frön från kärnor, frukter går att så?

Passionsfrukt, Papaya, Mango, Kumquat, Lime, Rambutan, Litchi, Avocado, Persika?

Anders

Odla Svarar: 

I princip alla kärnor går att så. Ibland är de så förädlade att de inte ger grobara kärnor men det är en sortfråga. Kom dock ihåg att t.ex. avokado är ett träd och du kan få en grön växt. När det gäller de flesta kärnor så är de produkter av befruktning och ger en vid variation. Alla bruksträd är ympade med sortspecifika skott från förädling. Vårt klimat är inte lämpat för exotiskt frukter så det krävs ofta omfattande tillskott av framför allt ljus för att de ska växa. Men som grönväxter klarar de sig ofta.

Göran