Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Frön från Blåregn

Hej!
Jag försöker driva upp frön från Blåregn som jag har köpt. Ett frö har grott och plantan är nu ca 10 cm hög. Färgen på bladen är nästa ljusgula till genomskinliga, det bekymrar mig en aning. Skall bladen vara så här bleka, lider den av näringsbrist? Jag har planterat om plantan i näringsrik blomjord men inte gödslat. Den står i ett ljust fönster utan direkt sol. Den har tappat några blad också så jag klippte bort dessa "grenar" och det har vuxit ut nya.

Har du någon erfarenhet vad gäller Blåregn, vad skall jag göra för att få den att överleva?

Tacksam för svar
Med vänliga hälsningar
Phia (Zon 3-4)

Odla Svarar: 

Jag har blåregn ute i trädgården och den är det då inga problem att få att överleva, den sväller över alla gränser...

Jag skulle tro att den piggnar till nu när du har gett den ny kraftig jord. Om någon vecka ska den också börja gödslas, den är mycket näringskrävande. Kolla också så du inte har den för varmt, den ska ha sådär 15-18 grader (växthus vore toppen) och så ljust som möjligt dock inte direkt solgass.

Sylvia