Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Frö

Hej
vet ej om du kan svara på min fråga men du kanske kan hjälpa mig vidare. Jag har mot alla odds fått ett frö från ett gråpäron att gro och det växter och trivs i mitt lilla växthus, men vad gör jag med det till vintern om det fortfarande är för litet att sätta ut?

Jag bor i zon 5 (brukar skoja och säga zon 20) vi har ganska svåra växtförhållanden här i Bergsjö, Annsjön

Ewa

Odla Svarar: 

Jag tycker att du låter den vara kvar i växthuset med ordentligt vinterskydd och ev. har en frostvakt där så att det inte blir jättekallt. Ner till 0 grader gör inget.

Alternativt tar du in den i ett utrymme som "håller nollan" typ garage, förråd e.d. Låt den tappa bladen först genom att ha den svalt på hösten så behöver den inte ha det så ljust heller. Vattna några gånger under vintern så den inte torkar ut. Driv ytterligare ett år i kruka och ev. är den stor nog nästa sommar at planteras ut.

Sylvia