Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Från trädgårdsland till gräsmatta

Hej Sylvia.
Jag har ett stort trädgårdsland med massa olika växter och blommor som jag vill göra om till gräsmatta, hur ska jag gå till väga? Jag har hört att man kan fylla med matjord och så gräsfrön över och att det ska kväva vegetationen och växterna under, är det verkligen så enkelt?

Micke

Odla Svarar: 

Riktigt så enkelt är det inte, om det är frågan om perenna växter. De kommer att växa igenom både den nya matjorden och gräset. Så du behöver ta bort de perenna växterna och självklart all rotogräs. Flytta perennerna någon annanstans eller ge bort. Sedan kan du fräsa jorden och plocka ev. rötter som kommer upp då, jämna till och ev. lägga på sandblandad matjord. Sedan kan du antingen så eller rulla ut en färdig gräsmatta.

Sylvia