Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Framtidsutsikterna för potatis

Hej.
Jag håller på med ett arbete i skolan om potatis och har en fråga. Hur ser framtidsutsikterna ut för potatisen?  Håller den på att försvinna?

Skulle bli glad om ni svarade snarast.
Tack på förhand.
Lina

Odla Svarar: 

Du kan ju själv fråga dina kamrater hur ofta de äter potatis. När jag var barn för så där 50 år sedan åt man potatis praktiskt taget varje dag. Dagens ungdom äter mera pasta, ris, coscos och liknande. Det tar för lång tid att koka potatis. Man accepterar inte att det tar mer än en kvart att laga mat.

Potatis kommer att finnas kvar men troligen inte som den basvara den var under första halvan av 1900-talet. Man har flera sorter att använda för olika ändamål. Potatisen bereds på många olika sätt som chips, pommes frites. Den kommer att vara en av många rotfrukter.

Göran