Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Föryngra syrenhäck

Jag har läst svaren om hur man ska bete sig med sina gamla syrener, men inte hittat något som riktigt beskriver vår situation: Vi har en gammal syrenhäck, hög och förvuxen. Den behöver alltså föryngras - men dessutom skulle vi få den att flytta på sig c:a en meter i sidled! I samband med en avstyckning har nämligen tomtgränsen ändrats. Min tanke är att såga ned häcken helt, och sedan hålla efter rotskotten på ena sidan (ev genom att gräva upp och täcka med markväv), så att buskarna "tvingas" skjuta skott och utvecklas åt andra hållet. Tror du att det fungerar, eller hur ska jag göra?

Markus 

Odla Svarar: 

Det kanske går, jag har inte prövat själv. Finns det redan skott där den ska vara så låt dessa vara kvar, ev. korta ner dem något.

Ett annat sätt är att du gräver upp ett behövligt antal rotskott med så mycket rötter som möjligt och planterar en ny häck av dem där den ska vara. När dessa tagit sig gräver du bort de gamla stubbarna. Detta sätt är snabbare om det lyckas bra, så att skotten tar sig. Du kan plantera lite tätare i början ifall inte alla skulle ta. Tar alla, så dra upp de som är för tätt och flytta dem någon annanstans.

Sylvia