Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Föryngra Pilträd

Hej!
Vi har nyligen köpt en villa utanför Östersund. På tomten växer tre stora ca 8-10 m höga pilträd (troligtvis silverpil? och planterade i början av 70 talet) Dessa träd gav en underbar skugga i somras, men de skräpar ner (tappar grenar) något alldeles otroligt. Därför måste något göras. Går det att beskära, föryngra på något vis, eller är det enda att ta ner dem och plantera något annat.

Tack för en intressant hemsida
Berit

Odla Svarar: 

Det skulle vara bra att undersöka trädens kondition, de kan vara ganska murkna i den åldern, så att det kunde vara bättre att plantera nytt. Om du har möjlighet att kontakta en trädmästare som tittar på dem vore det fint.

Annars kan man gallra kronan så den blir mer lagom i storlek och samtidigt kolla om man ser några rötskador. Man kan alltid ta ner ett av träden helt för att bedöma de andras ev. skador.

Men om de nu tappar massor med grenar så kan det vara frågan om en knäckepil. Dessa har den egenskapen och kan vara farliga om det skulle bli storm. Sortbestämningen kan också en yrkesman göra åt er.

Sylvia