Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Förvildade nypon

Hej!
Vi har nyligen köpt en sommarstuga med en härlig tomt. I stora delar av tomten växer det Nypon (ganska få rosa blommor och orange nypon) som har förvildats och sprider sig överallt. Det är så taggigt och marken kan inte användas för något pga. dem! Jag skulle vilja rensa bort en del av buskarna. Jag har försökt riva bort rötterna, men det är svårt. Nu undrar jag om det finns en lättare metod att bli av med rosorna?

Med vänlig hälsning
Merja Deb, nybörjare i trädgården

Odla Svarar: 

Tyvärr har rosen rotskott som dyker upp så fort man lämnar kvar en liten bit. Så det bästa vore att ta dit en liten grävskopa som gräver upp rosorna en gång för alla och sedan passar ni noga om det kommer upp skott så gräver ni upp det innan det hinner sprida sig.

Annars finns bara den råa armstyrkan att ta till och det kan bli ett sisyfosarbete att försöka få bort allt...

Sylvia