Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Förvara Pelargoner under vintern

Detta är egentligen ingen fråga utan ett tips hur man på ett enkelt sätt förvarar pelargoner under vintern. Jag skrev tidigare till er och frågade om det var möjligt. Den person som svarade sa att nedanstående förvaringssätt hade hon hört talas om men hade inte vågat prova. Nu har jag provat med utmärkt resultat.

På hösten tar jag bort krukorna - låter jorden torka lite och stoppar rötterna i en papperspåse eller invirat med tidningspapper och knyter till så att inte jorden rinner ut. Hänger sedan pelargonerna upp och ner i mitt förråd mörkt och svalt - max 10 grader.

Nu har jag tagit fram dem - klippt av så att rötter och det som skall vara ovan jord är ungefär lika stort samt skakat av gammal jord och satt dem i krukor med planteringsjord. Alla - och jag har många - frånsett 1 planta har tagit sig utmärkt.

Så för dem som har dåligt plats och inte vill ha ohyra som gärna kommer om de förvaras inomhus under vintern så är detta ett mycket bra sätt och det fungerar.

Hälsningar
Ingegerd Falck
Falsterbo

Odla Svarar: 

Tack, då skall vi lägga ut detta på svaravdelningen så fler kan pröva!

Sylvia, den som inte vågat pröva...