Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Förmakspalm

Hej!
Min HOWEA FORSTERIANA håller på att dö. Blad efter blad gulnar, blir torr och dör. Jag har provat med mer vatten, mindre vatten, näring och även bytt ut jorden helt. När jag bytte jord så såg jag att det nästan bara var en ny rot som hade vuxit ut i från den rot klump som fanns då jag köpte växten (IKEA). Nu har jag bara tre blad kvar som är gröna. Resten är döende eller döende. Några tips?

Mattias

Odla Svarar: 

Jag misstänker att den kan ha drabbats av spinn, som kommer lätt om luften är för torr och varm under vintern. Kolla med lupp om du ser pyttesmå spindeldjur som suger på bladen. Skaffa i så fall något pyrethrum-preparat, som InsektFritt eller Provado Spray.

Så fort det börjar bli varmare kan du börja träna den för att vara ute, någon timme i början, i halvskugga men varmt, sedan allt längre tid. Men den måste tas in om det hotar bli kallt igen. Den tål väl ner till så där +5 grader, men inte helt plötsligt utan den måste vänjas sakta.

Sylvia