Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Förenkla

Hur ska jag bete mig för att förenkla arbetet i min trädgård? Jag har tyvärr inte ork att fortsätta längre med alla rabatter med perenner som ska grävas upp och delas. Dom största rabatterna jag har där visar det sig att vissa blommor sprider sig enormt. Jag vill gärna ha tips på låga perenner som gärna kan få sprida sig i maklig takt. Till dom höga hade jag tänkt mig att "gräva ner tunnor utan botten" för att dom ska hålla sig inom sina ramar. Är det okey?

Rabatterna är i etage, i sydväst. Trots etagen så krävs det mycket vattnande där.

Dessutom så har vi planterat en fläder som växer enormt, men varje år får den löss. Det finns inte en chans att ta tillvara på blomklasar för att göra saft. Nu vill jag ha bort den, hur gör jag? Den är enorm redan efter 5 år. Mitt "flås" räcker precis lagom för att klippa gräsmattorna, resten känns nu som en pina. Men jag vill hitta min egen lagom trädgård.

Tack på förhand.
MVH Raija

Odla svarar:

Det låter som om inte ditt flås skulle räcka till fläderborttagningen och diverse annat. Så mitt råd är att du tar dit en trädgårdsplanerare och/eller en duktig anläggare som en gång för alla gör en lättskött trädgård som du klarar av att sköta. Rada upp dina krav och be om offert från flera firmor, ta också rekommendationer om du kan. Du kan samtidigt låta gräva ner bevattningsrör som droppbevattnar dina rabatter så slipper du det också.

Lycka till!
Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB