Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Förenkla

Hur ska jag bete mig för att förenkla arbetet i min trädgård? Jag har tyvärr inte ork att fortsätta längre med alla rabatter med perenner som ska grävas upp och delas. Dom största rabatterna jag har där visar det sig att vissa blommor sprider sig enormt. Jag vill gärna ha tips på låga perenner som gärna kan få sprida sig i maklig takt. Till dom höga hade jag tänkt mig att "gräva ner tunnor utan botten" för att dom ska hålla sig inom sina ramar. Är det okey?

Rabatterna är i etage, i sydväst. Trots etagen så krävs det mycket vattnande där.

Dessutom så har vi planterat en fläder som växer enormt, men varje år får den löss. Det finns inte en chans att ta tillvara på blomklasar för att göra saft. Nu vill jag ha bort den, hur gör jag? Den är enorm redan efter 5 år. Mitt "flås" räcker precis lagom för att klippa gräsmattorna, resten känns nu som en pina. Men jag vill hitta min egen lagom trädgård.

Tack på förhand.
MVH Raija

Odla Svarar: 

Det låter som om inte ditt flås skulle räcka till fläderborttagningen och diverse annat. Så mitt råd är att du tar dit en trädgårdsplanerare och/eller en duktig anläggare som en gång för alla gör en lättskött trädgård som du klarar av att sköta. Rada upp dina krav och be om offert från flera firmor, ta också rekommendationer om du kan. Du kan samtidigt låta gräva ner bevattningsrör som droppbevattnar dina rabatter så slipper du det också.

Lycka till!
Sylvia