Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Flyttad ros

Vi har flyttat tre st rosor. En Peaseros (30 år gammal), en gul rabattros (30 år gammal) och en röd klätterros(60 år gammal). De hade alla kraftiga rotsystem och det var omöjligt att få upp allt. Vi tog upp vad vi kunde och nu har de varit på de nya platserna ca 1 vecka och de börjar vissna. Ska vi klippa bort de som vissnar, för det är ju topparna med knoppar som är döda? Kan vi på något sätt rädda våra rosor?

Annika

Odla Svarar: 

Ni bör klippa ner dem rejält för att det kvarvarande rotsystemet ska klara av att försörja bladmassan. Och det var ingen bra tid att flytta dem nu när det är så varmt, det hade gått bättre på våren innan de var lövade alt. på hösten när de återigen var avlövade.

Men klipp ner nu något och vattna och skugga mot solen!

Sylvia