Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Flytta stor hibiskus

Hemma i vår trädgård står en stor hibiskus. Vad vi tror är den nog ett trettiotal år gammal. Den är enorm och fantastiskt vacker med sina lila blommor! Den står i söderläge intill husväggen. Vårt dilemma är att den är "ivägen" för altanen som ska byggas. Går det att överhuvudtaget flytta hibiskusen? I så fall, hur? Den har stam som ett "mindre" träd. Vi har "sandjord" då vi bor nära havet och tallskog. Hur kan vi göra, för det är egentligen det enda i vår gamla trädgård som vi bryr oss om...

MVH Annica/Strandbaden-Skåne

Odla Svarar: 

Ojoj.... det var en verkligen svår fråga!! Utan att ha sett det är det nästan omöjlig att svara också.

Men kan ni inte på något sätt "bygga in" den i altangolvet? Lämna ett hål för den så att den kommer liksom att stå inbyggd i där?

Då ni kommer att behöva gödsla, lägga till jord och vattna, ska hålet vara ganska rejält, men det kan bli tjusigt på det viset. Byggarna får självfallet vara mycket försiktiga så de inte skadar den när de bygger in den. Bara en idé... för jag tror att den blir jättesvår att flytta hibiskusen utan att den tar skada.

Sylvia