Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Flytta schersmin och kaprifol

Hej!
Vi har en relativt stor schersmin och en praktfull kaprifol. Båda har varit "rotade" på samma ställen ca 8 år. Av olika anledningar måste vi flytta på båda nu till våren. Jag undrar om du tror att de överlever flytten och vad vi bör tänka på.

Måste vi klippa ner dem helt, eller kan vi prova med att plantera dem som de är? Vilken månad anser du mest lämplig om det skulle fungera? Har försökt att hitta svar i olika trädgårdsböcker, men tycker inte att jag hittat något och är därför mycket tacksam för hjälp.

Med vänlig hälsning
Camilla Törnered

Odla Svarar: 

Ni bör klippa ner dem åtminstone något. Passa på och ta bort gamla grova grenar helt och ev. korta in yngre. När tjälen har gått ur jorden men buskarna inte ännu har börjat grönska, är det dags att flytta. Gör i ordning den nya gropen först innan ni gräver upp plantorna! Lättast går det nog med en minigrävskopa som kan lyfta dem med en större jordkoka.

Sylvia