Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Flytta rhododendron under vintern

Hej Sylvia,
Jag såg ditt svar att det går bra att flytta på rhododendron. Det jag undrar är om det också går bra under vintern - vi måste flytta den på grund av byggnation, och jag vill veta om det är bättre slänga den eller att försöka flytta den fastän det är vinter.

Tack på förhand.
Alireza

Odla Svarar: 

Det är bäst att vänta till våren med att flytta på den.

Hur skulle du få upp den med rötterna nu under vintern, marken är väl frusen? Visserligen har roddisen små rötter, så om man ändå tar dit en grävkopa, kan den kanske lyfta upp den med en stor jordkoka? Sedan kan man placera den någorlunda skyddad och slå jord på rötterna, så att den kanske klarar sig till våren tills du kan gräva ner den? Eller om inte jorden är hårt frusen, kanske kan grävkopan gräva ett hål till den där man får ner rötterna och så täcker man provisoriskt med jord. Men det är inte säkert att det går, men försöka duger ju om alternativet är att kasta den.

Sylvia