Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Flytta Magnolia

Har just köpt hus och där står en 4 meter hög Magnolia 2 meter från huset. Vad gör vi med den? Vill gärna behålla den men kanske beskära den lite så den inte växer mycket mer på höjden.

Margareta 

Odla Svarar: 

Vilken sorts magnolia är det, vet ni det?
Visst står den lite för nära huset, men en 4-meters magnolia kan vara svår att flytta annat än med en grävskopa! Egentligen bör den inte flyttas och om man skall flytta den så inte förrän under den varma årstiden. Rötterna är mycket känsliga och särskilt under viloperioden på vintern. Efter en ev. flytt tar den ett bra tag på sig innan den blommar igen.

Tyvärr så hör magnolia till de växter som inte gillar beskärning, men skadade eller döda grenar skall man förstås ta bort. Om du ändå vill försöka så ta inte mycket på en gång, gör det hellre lite i taget under flera år.

Sylvia