Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Flytta en gammal syrenhäck

I våras klippte jag ned en gammal syrenhäck kraftigt. Den har nu skjutit meterhöga skott i rikligt mått. Jag tänkte försöka flytta häcken i oktober på följande sätt: Med minigrävare gräver jag ett dike (hur djupt?). Därefter tar jag "ett tag med skopan" i den gamla häcken, och får då med gamla plantor och rotskott, som jag sätter ned i det nygrävda diket. Samtidigt som jag får plantor på det nya stället blir jag av med dem på det gamla, alltså.

Tror du att det går? Behövs ny jord (häcken ska bara flyttas ett par meter från nuvarande växtplats).

Markus

Odla Svarar: 

Jodå, det ska gå. Men var noga att få med alla rotskotten, de kan vara på en större yta än vad som syns ovanpå. Annars har du en syrenhäck på 4 m bredd, minst:-)

Om det är samma jord på den nya platsen som på den gamla, så behövs ingen eller bara lite ny jord.

Sylvia