Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Flytta en buxbomhäck

Hej!
Har nu tagit beslutet att flytta en 15 meter lång buxbomhäck en bit ut på tomten. Den är 15 år gammal och ganska ovårdad. Vad skall jag tänka på när det gäller dessa små liven? Skall det vara någon speciell jord, vattnas extra mycket, klippa av lite rötter... Eller bara sitta och titta när de växer vidare! Jag bor i Skåne och värmen har redan fått häcken att skuta ut massor med "knoppar". Är det för sent att flytta den i år? Någon sa att man skall ta av lika mycket rötter som man tar på kronan...? Rötterna kan väl inte vara så stora?

/ Anders, nybliven buxbomägare!

Odla Svarar: 

Nej, ta inte riktigt lika mycket av rötterna... men du kan klippa ganska rejält upptill och så kortar du de längsta rötterna också. Det är inte för sent ännu, snarare för tidigt, men ni har ju ingen tjäle, så går det säkert bra nu bara du väljer en period då ingen frost väntas.

Bered platsen först, blanda gärna kompostjord, sand och torv i den befintliga jorden. Och så kalka/gödsla, gärna med Algomin, när växten har kommit igång igen på försommaren.

Sylvia