Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Flytta en björk

Hej,
Jag såg frågan om att flytta en liten hängbjörk. Där var frågan NÄR på året som man bör göra detta, och det var tydligen när den har tappat sina löv, men innan tjälen kommer.

Men jag undrar också HUR man gör? Jag ska nämligen få ta en liten björk från en kompis mark och sätta i min trädgård. Är det nåt man bör tänka på? Hur ser en björks rotsystem ut? Hur ska marken vara beskaffad där man ska sätta den?

Tack på förhand,
Mathias

Odla Svarar: 

Jo, det är rätt att björken ska vara i vila när man flyttar den, alltså tidigt på våren innan den har "vaknat" eller sent på hösten när den tappat bladen.

Marken ska vara normal, mullrik trädgårdsjord, alltså inte tung lerjord eller för sandig, utan en hyfsad matjord som inte är för torr. Annars har den inga större krav.

Du skalar försiktigt av översta jordlagret så att du ser hur de ytliga rötterna på din tilltänkta björk växer, den har tämligen grunda rötter åt olika håll plus en djupare rot neråt. Sedan gräver du runtom så att du får med så mycket som möjligt av rötterna och försiktigt lossar du jordkokan med rötterna. Ställ den på en skottkärra eller på en presenning och bär iväg till den nya platsen, som är färdiggrävd, ung. lika stor som rötterna kräver. Rötterna ska ej vikas, men kan kapas försiktigt om de absolut inte får plats annars.

Plantera björken lika djupt som den växte i skogen och så vattna innan du öser igen hålet. Ös sedan på mer jord och vattna igen några gånger.

Sedan är det bara att vänta och se.

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.