Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Flytta äppleträd och ros

Avloppsgrävning kräver att vi flyttar ett äppleträd - ca 5 år gammalt - och en klätterros - ett år gammal. Vi har ännu inte bestämt vart vi ska flytta dem. Kan man ha dem tillfälligt på en plats och i så fall hur länge kan de stå där utan att ta skada? Det kallas kanske för att jordslå?

Lehna

Odla Svarar: 

Rosen tål nog bra att jordslås ett tag, klipp ner den dock. Värre är det med äppelträdet! Den bör flyttas när den är i vila, alltså har tappat bladen på hösten. Och då bör den planteras direkt på den plats som den kommer att ha. Så ta en funderare... Grävmaskinen kan nog lyfta det med en stor jordkoka till den i förhand grävda gropen sedan.

Sylvia