Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Flytta äppelträd

Hej!
Jag har en fråga om äppelträd. Jag fick ett äppelträd i morsdagspresent för ca 4-5 år sedan. Detta träd har kommit att betyda mycket för mig pga. av olika anledningar och nu ska vi flytta i sommar eller fram på höstkanten. Så till min fråga, kan jag flytta äppelträdet och ta det med mig? Vi ska flytta ungefär 18 mil.

Mvh/
Linda

Odla Svarar: 

Visst kan du flytta det men det bör göras då trädet är i vila, dvs. på senhösten eller tidigt på våren innan löven har spruckit. Kanske kan du komma överens med den som ska bo i ditt hus att ni kommer och hämtar trädet på hösten? Ni får vara försiktiga så att ni får med rötterna så oskadade som möjligt. Ev. kan man klippa trädet först så det blir mindre, då behövs också mindre rotmassa.

Sylvia