Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Flytt plommonträd

Jag har ett plommonträd 3 m högt och undrar om jag kan flytta det 5 m, tomten är lerfylld och ligger nedanför en bergsida på Hisingen varför den vattnas naturligt och rikligt, trädet mår bra har riklig skörd och är 2 m brett. Hur stort är rotsystemet? Går detta?

Ra

Odla Svarar: 

Det låter som ganska stort för att flyttas, så det finns inga garantier. Men du kanske kan göra det med en liten grävskopa, så att du får med rötterna, som ju är ungefär lika stora som kronan.

Gör i så fall i ordning den nya platsen först, ta upp trädet och kör det till den nya platsen och plantera omgående. Gör detta när det har gått i vila och tappat alla blad.

Sylvia