Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Flytt av växter

Jag och mina svär föräldrar planerar att flytta en gammal fin pion som har stått på samma ställe i snart 20 år men nu måste vi flytta den dels för att den står i tung lerjord som vi har här i uppland och sen har den också en dålig tillväxt.

Frågan blir när och hur flyttar vi den lämpligast.

Flädern är ca 1,50 hög och står olämpligt under ett äppelträd så den har samma förutsättningar och samma fråga här när kan vi flytta den och hur gör man för att göra det på bästa sätt.

Mvh Annika M

Odla Svarar: 

Pioner flyttar man bäst på hösten, september. I nödfall går det att göra nu på våren innan den satt igång och växa.

Samma sak gäller flädern, bäst flyttas den på hösten när den har gått i vila.

Gör först i ordning stället dit ni vill flytta dem. Är det styv lerjord, blanda jorden på platsen ordentligt med kompostjord och välbrunnen stallgödsel. Ha inte gödseln alldeles under rötterna, den kan bränna dem, utan på periferin.

Sylvia