Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Flytt av Thujor

Hej
Vi har en thujahäck på ca 130 plantor som planterades 2006, dom sitter på kanten till en slänt där vi nu vill bygga en stödmur vilket gör att vi tillfälligt måste flytta thujorna under ett par veckors tid.

Vad bör göras? Vi har ingen direkt plats eller möjlighet att plantera dom någon annanstans under tiden, möjligtvis kan vi sätta dom i den nya planteringsjorden som vi kommer fylla med bakom stödmuren där dom sedan kommer sitta.

Jobbet hoppas jag kommer kunna göras under oktober månad, är det för sent? Bör vi vänta till våren?

Patrik

Odla Svarar: 

Det vore bättre att vänta till våren med plantering av vintergröna växter, alternativt att ni gör det nu, tidigt på sensommaren, så att de hinner rota sig.

Kan ni t.ex. tippa den nya jorden i en hög någonstans och gräva ner plantorna i den så länge ni jobbar med muren? Vattna bara hela tiden, de är känsliga mot torka och välj inte en varm, torr period att gräva upp dem.

Sylvia