Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Flugor

Hejsan,
jag har en suckulent i mitt syd/västfönster i köket. Vet ej namnet på suckulenten. Den har flera uppåtriktade, ca 30 cm höga grenar med flera "leder" varifrån nya uppåtriktade grenar skjuter upp. Ibland blommar den med små vita blommor som sitter spridda över växten, tätt inpå stammen/grenarna. Den ser lite lustig ut. Jag har delat den flera gånger då den förökar sig i sidled med massa små nya skott ifrån roten.

Problemet är att en massa små, små "flugor" flyttat in i jorden. De ser ut som som små flugor som är cirka 3 mm långa och flyger upp och omkring när man rör om i jorden, de sitter ej på växten men tycks leva i jorden. Jag har försökt både med vitlök, duschning och vitpeppar men flugorna är kvar. För övrigt mår växten bra. en del grenar att blivit lite mjuka, en del andra lite hårda men mittstammen och större delen av växten är jättefin. Vad är det som händer där i jorden och vad göra jag åt det? Mår min namnlösa växt bra? Är dessa flugor skadliga för växten eller bara irriterande för mig?

tacksam för svar ang. min omtyckta växt
hälsningar
Jenny

Odla Svarar: 

Flugorna är mest irriterande för dig, det är sorgmyggor. Du kan köpa Provado-pinnar och stoppa i jorden om du vill. Men byt först jord nu på våren och så vattna mindre, de trivs om jorden är för fuktigt.

Läs mer här:
http://www.odla.nu/artiklar/blomflugor.shtml

Vad din växt heter är svårt att säga utan att ha sett den. Men av beskrivningen att döma kan den vara någon Crassula-art.

Sylvia