Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Flitiga Lisa i "arrangemang"

Hej!
Jag är väldigt förtjust i Flitiga Lisa. Har sett som arrangemang i en del städer i sommar stora "bollar" stående på backen. Kan Du tala om för mig var man kan köpa sådana urnor, eller hur man själv tillverkar.

Gunilla

Odla svarar:

Sådana ska finnas att köpa färdiga också för dyra pengar i stora Garden Centers.

Men de går att göra själv på två olika sätt:

  1. Köp 2 st sådana där halvboll-korgamplar, vanligen är de gröna. Fodra den undre halvan med mossa och en bit plast nederst innanför mossan så att den håller lite vatten nertill, fyll med jord blandad med långtidsgödsel och plantera, dra plantor genom hålen jämnt men plantera inga upptill.

    Övre halvan ska inte ha någon plast nederst men du fodrar den med mossa och jord och planterar så gott det går. Sedan lägger du en styv plast- eller pappskiva överst som täcker jorden. Och så kommer det pirriga: tippa över den övre halvan på den undre så att de bildar en boll! Man måste nog vara två till detta momentet! Dra sedan försiktigt bort skivan mellan och bind ihop halvorna på några ställen med ett grönt, starkt snöre. Komplettera ev. med fler plantor genom att sticka in dom genom hålen.

  2. Vill du ha en jätteboll så köp glest men stadigt hönsnät och klipp ut två stora rundlar som du formar till runda "korgar". Gör annars som ovan. För att det inte ska gå åt väldigt mycket jord till en sådan här jätteboll så fyll innersta kärnan med mossa istället för med jord helt igenom.

    Lycka till!
    Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB