Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Flammentanz i zon 6

Hej!
Jag har alltid haft en dröm om att ha röda klätterrosor upp efter väggen. Jag bor i zon sex och upptäckte att Flammentanz ska överleva här uppe.

Jag köpte en helt beskuren Flammentanz i juli. Den är ca 80 cm hög nu och den blommar helt otroligt, den har ca 40 blommor.

Jag älskar denna ros och undrar hur jag ska få den att överleva vintern. Den står mot en södervägg. Vi har uppvärmd källare så rötterna bör det inte bli några problem med, men min fråga är vad jag ska göra med grenarna. Ska jag linda in/täcka alltihopa? När ska den täckas och med vad? Vi får ju mycket snö här uppe och det bör ju isolera en del, men det blir alltid någon köldknäpp med under -30 så jag tror inte det räcker.

Jag blir väldigt tacksam för svar för jag vill så gärna ha kvar denna vackra ros.

Lotta

Odla Svarar: 

Jag är nu ingen expert på växtskydd i norr, men det bör ju fungera om man gör som man gör med "för ömtåliga" rosor här i söder. Är den en klätterros, böjer man först ner de långa skotten. Man tar vad man har för att skydda med, t.ex. granris först så det blir luftigt och lägger sedan på en vinterisoleringsmatta. Att ni har snö hjälper också en hel del, så skotta gärna ett ordentlig snötäcke över den också!

Sylvia