Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

"Fläckis"

Kroton, Codiaeum variegatumHej Sylvia!
Nu gör jag ett nytt försök med bilden på växten jag inte vet namnet på. Har tidigare skickat till dig men det lyckades inte ....du fick inte bilden att synas förstod jag...

Vi var till Thailand och där växte den utanför hotellet. Det är alltså den gröna med smala prickiga blad på bilden.

Blev förvånad för den är exakt lika som den jag själv har hemma. Har haft min ca 20 år och stammat upp efter hand. Har för till fället 2 ca 1,60cm höga samt flera små (som jag klippt av dom större och satt i vatten. Dom rotar sig snabbt och växer i rask takt. Har aldrig sett växten i Finland i någon blomsteraffär. Fick min av en bekant men var den är köpt är ett frågetecken.

Skulle bli glad om du kan hjälpa mig med att identifiera "fläckis", som jag brukar kalla den.

Hälsningar
Gunnel

Odla Svarar: 

'Fläckis' är en form av kroton, Codiaeum variegatum.

Se här:
http://www.odla.nu/artiklar/kroton.shtml

Det finns massor med namnsorter men jag tror att din heter 'Punctatum Aureum'.

Sylvia