Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Fläckar på bladen

Hej, Göran!
Jag har tre vinbärsbuskar hemma (2 svart och en röd). Problemet är att den röda busken har fått fläckar på bladen. Det började med röda fläckar i centrum av bladet samt att bladen antar en konvex form. Sedan blir fläckarna bruna, och löven hänger fortfarande kvar. Har inte haft problem med skörden, trots den kalla försommaren har den varit OK. Vad jag undrar över är om det är någon slags sjukdom, ett svampangrepp eller ohyra som drabbat bladen. Eller om det hela är fullkomligt normalt?

Buskarna är gamla, vet ej hur gamla då de växte på tomten när vi flyttade hit för 5-6 år sedan. Jag har klippt ned dem ordentligt vid två tillfällen för att få bort gamla stammar.

Hälsningar Carro

Odla Svarar: 

Om du tittar på baksidan av bladen hittar du bladlössen som orsakar skadan.

Göran