Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Fjärilsväxt

Jag har en fjärilsrestaurang i form av en spiral enligt permakulturodlingens idéer. Jag letar ständigt nyheter och nu finns Cephalanthus occidentalis överallt i de engelska frö-o plantfirmorna, men hur skall jag kunna få köpa en planta eller en fröpåse? Jag har försökt men det är miniorder eller alldeles för dyrt att skicka en planta. Vem kan hjälpa till här i Sverige?

Gertrud

Odla Svarar: 

Den finns att köpa även i Sverige, jag har också en sådan buske. Hornbach sålde den åtminstone förra sommaren. Så hör med dom om den återkommer även i år. I danska plantskolorna finns den också, ifall du åker över emellanåt.

Men det ska gå att få till din närmaste plantskola om de är tjänstevilliga. Du kan ju fråga om de vill ta hem en sådan till till dig. Härdigheten är dock inte särskilt bra, zon 2 i sin höjd, ev med täckning, jag har inte testat.

Sylvia