Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Fjärilsbuske/buddleja

Hej!
Jag har två jättefina buddlejor. Denna sommar har jag haft otroliga mängder av fjärilar av olika sorter som hälsat på! Går man förbi en solig eftermiddag så får man själv påhälsning av dom!

Nu undrar jag om det går att skära ner dom i höst. Dom är otroligt stora och höga, jag vill ha dom täta nertill. Frågan är alltså; Går det att beskära buddleja på hösten?

Eréne

Odla Svarar: 

Det är bättre att klippa ner den rejält på våren när man ser vilka delar som är i livet. Man tar bort minst 1/3, gärna ner till 2/3 på våren, då den blommar med de nya skott som växer ut under sommaren.

Om det är svårt att komma förbi nu så kan du ta bort alla de utblommade blommorna och på så sätt få den lite mindre. Den kan också tänkas blomma om när man putsar undan allt eftersom blommorna vissnat.

Sylvia