Fixa till gräsmattan

Malin

Hej

Har kopierat ditt svar på min förra fråga om gräsmattan nedan och så kommer några följdfrågor jag funderar på.

Ska jag gödsla samtidigt som jag sår? Gödslar man inte på sensommaren? Lade lite toppdress, strödde gräsfrö och sen regnade det idag så fröna ligger kvar. Blev detta rätt?

Hur lång tid tar de innan man ser om det blir något gräs?

Vad händer om ungarna springer där?

Bor i Umeå.

Tack för svar och så snabbt du svarade förra gången. Väldigt snällt!

Här är ditt förra svar:

Din fråga "Skadad gräsmatta" är nu besvarad!

Svar från experten:

Hej Malin

Jag tror att du kan använda någon typ av villablandning till din gräsmatta. Köp svenska gräsfrön från Weibulls eller Nelson, de gräsfröna fungerar bättre norrut. Grundgödsla med Algomin Trädgårdsgödsel. Jämna till med en kratta.Så i mistorna där gräsmattan är i dåligt skick och platta till lite med en skyffel.

Lycka till!

/Jankov

Odla Svarar: 

Hej igen Malin

Jag rekommenderar att du grundgödslar med Algomin Trädgård, som du myllar ner i jorden. Detta gör du innan sådd. Om du inte ska grundgödsla kan du i stället gödsla med Algomin Gräsgödsel när gräset har börjat grönska. Ta gärna halva dosen på nytt gräs men gödsla oftare.

Man gödslar en gräsmatta under vår, sommar och tidig höst. På hösten kan du lämpligen använda Algomin Trädgårdsgödsel, eftersom det inte är bra att ge för mycket kväve sent på hösten.

Att hjälpså i topppdress går också bra.

Vid normala temperaturer tar det cirka tre veckor för gräset att gro. Gräsfrö innehåller flera olika sorters gräs för att få en så bra gräsmatta som möjligt. Därför tar det olika lång tid för de olika gräsfrösorterna att gro.

Det är inte bra om ungarna springer på det nysådda gräset.

Jag hoppas att du är nöjd och att det är tydliga svar, annars får du återkomma med fler frågor.

Hälsningar Jankov