Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Finns det flera sorters Aloe Vera

Hej,
jag har 2 olika Aloe Vera plantor fått den en ena köpt den andra. Saften av den ena, den mindre plantan är genomskinlig som jag använder på sår etc. Jag skar av en bit av den andres stora tjocka blad men det blev snabbt ett brunt mer flytande och inte så "geleig" som den andra smakade också beskt.. De ser lika ut utom att den ena är mycket större med tjockare blad. Är den inte samma "helande" planta?

Finns olika sorter?

Tack för svar
Regina

Odla Svarar: 

Släktet Aloe innehåller minst 325 arter, alla är inte i odling hos oss utan bara några. Så den andra kan vara någon annan art än Aloe vera, den äkta läkealoen. Här ser du bild på den "riktiga": http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%84kta_aloe

De som finns i odling som rumsväxt hos oss är de som SKUD listar, och det är också åtskilligt! http://skud.ngb.se/?option=com_wrapper&Itemid=40

Sylvia