Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Fikus

Jag har en ganska stor fikus, den är högre än jag. Jag har märkt att den i höst/vinter tider går i träda. Men till min fråga.

Vi flyttade för 1 månad se sen och frugan klippte av toppen på växten då, och vad jag ser så kommer den inte att växa. Men jag kan ha fel? För nu verkar den verkligen vila. Ska också säga att vi bytt kruka åt den. Kommer den att växa i framtiden. Ska också säga att den är ca 2 m hög.

Efter ca 1 m stam så delar den sig till två stammar. Anledningen att jag skriver och frågar är. Att jag har ingen aning om hur jag ska på bästa sätt ta hand om växten. Den har varit med mig i 5-6 år och bara växt (den var stor redan när jag fick den). Hur gör jag för att den ska må bra?

MVH Richard

Odla Svarar: 

Den vilar nog nu, ljuset räcker inte för att den skulle orka växa. Men när våren kommer så kommer den nog att sätta fart igen för den gillar ljus men inte direkt sol.

Det är bara bra att man toppar den ibland om man ska ha den i boningsrum, annars får man snart göra hål i taket... :-)

Sylvia