Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Fikonträd Brown Turkey

Tyrone Norrman

Jag har ett fikonträd, Brown Turkey som ser ut att må riktigt bra. Förra sommaren stod det ute och gav ett antal frukter som dock ej mognat. Trädet lövade av och jag tog in det i vårt inglasade uterum där det stått i ca 5 graders värme under hela vintern.Frukterna satt kvar trots avlövningen och har suttit över hela vintern.

Jag klippte av en frukt men då började trädet att blöda i "klippet" så jag lät frukterna sitta kvar. Nu har det kommit nya blad/löv på trädet liksom nya frukter. Vad skall jag göra med de gamla frukterna? Låta dem sitta kvar och hoppas att de mognar?

Tyrone

Odla Svarar: 

Låt de gamla frukterna sitta kvar, trädet kastar av dem själv när det är dags.

Fikonet har två blomningar, en på våren och då mognar frukterna på senhösten och en på hösten, då mognar frukterna på våren/sommaren.

Efter skörden under sommaren kan man toppa grenar som burit frukt för att stimulera trädet att sätta nya grenar. Det är de unga, 1-2-åriga grenarna som ger mest frukt.

Sylvia