Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Fikonträd

Jag har köpt ett fikonträd. När jag köpte det frågade jag om jag kund vinterförvara det tillsammans med andra växter t.ex. kanna och pelargoner. Jag har ett pump-rum som blir som lägst +6 grader. Det är ett fönster på dörren, så det blir ljust där inne. Jag brukar vattna de flesta växter som står där omkring 6 ggr under tiden de står där.

Jag frågade om det skulle gå bra att fikonet också ställdes in där. Till svar fick jag: nej, men det ska stå svalt och får absolut aldrig torka ut, utan jorden ska alltid vara lite fuktig.

Hemma letade jag på internet och där står det att växten SKA ha en viloperiod och utifrån det övriga som stod. Utgick jag ifrån att "pump-rummet" kanske inte är en sådan dålig idé i alla fall.

Vad gör jag för att göra mest rätt? Idag står det fortfarande kvar innanför dörren och jag lyfter ut det så fort vädret tillåter. Då passar jag också på att vattna, men det är ju ohållbart. För det är utrymmeskrävande och skulle det nu behöva en viloperiod. Ja, så har det bara lutat omkull sig i soffan ännu så länge.

Monica

Odla Svarar: 

För mig låter pumprummet helt perfekt! Och så ska den ju helst tappa bladen innan och förvaras svalt (+6 är bra!) och vattnas något sparsammare under vintern.

Jag antar att den är ute under sommaren? Så ha den ute tills den har tappat bladen (men inte blivit utsatt för strängare frost) och ta in den sedan i pumprummet.

Sylvia