Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Fikonträd

Hej igen Sylvia
Så här i vår- och försommartider kommer alltid nya frågeställningar när man tycker om sin trädgård.

Vi har fått ett fikonträd i present och funderar om det klarar vintern i Lerum utanför Göteborg, eller om vi måste ta in det på hösten.

Tack på förhand från ett soligt Lerum
Åke

Odla Svarar: 

Jag ska ha ett fikon igen men ska ta in det i förrådet på hösten - det förra frös! :-( Det har ju visserligen blivit varmare, så kanske går det snart!

Men nu beror det ju också på vad du har fått för sort - Bornholmsfikonet är det härdigaste och det är det man skulle kunna pröva med ordentlig vintertäckning.

Annars ha fikonet i ett växthus eller uterum där man har en s.k. frostvakt som ser till att det inte blir under 0 grader under vintern.

Så för säkerhets skull - plantera det i en stor, fin kruka som du baxar in i ett frostritt utrymme under vintern.

Sylvia