Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Fikon

Läser i artiklarna att fikon skall vinterförvaras i ljust utrymme. Tidigare hade jag fikonplantan inomhus i normal rumstemperatur men senaste åren har jag burit in ut plantan i (typ) jordkällare där det har fått stå mörkt hela vintern. Tidigare bar inte trädet frukt men efter utekällarförvaringen i mörker så blev det fikon på busken.

 Tror du det går att fortsätta med utekällarförvaringen?

Hälsningar Leif.

Odla Svarar: 

Det är den svala vistelsen som resulterar i frukter. Fikon behöver en "vinter" för att sätta frukt, så inomhus var det för varmt. Men den kommer ju att tappa alla blad i mörker, säkert även några knoppar.

Ett svalt, ljust utrymme, typ uterum/växthus/inglasning som inte går under 0 under vintern, vore perfekt.

Men går det bra i din jordkällare så varför skulle du inte fortsätta med det! Se bara till så det inte är för fuktigt så att det blir mögel!

Sylvia