Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Fick en bambu

Jag vet inte om det heter skott (är inte så intresserad av blommor och växter) Men jag fick bambu av min kompis när jag fyllde år. (bara en pinne med minimala blad på, då är det väl ett skott?) Hon sa att den skulle stå i en flaska med vatten så skulle rötterna komma fram. Jag har haft denna sedan strax före nyår, men ingenting har hänt. Hennes har fått rötter. Har jag behandlat den fel? Jag låter den stå i ett soligt fönster och byter vatten lite då och då. Men jag tänkte på det, om man har den i en flaska och sedan vill ta upp den, kommer inte rötterna att gå av då? Är det bättre att ställa ner den i en kruka med jord istället? Vill verkligen att den ska växa och bli fin. Hur ska jag göra?

Kruka eller flaska?
Vatten eller jord?

Hoppas på svar.
Marielle 

Odla Svarar: 

Förmodligen är det INTE någon bambu utan en Dracena!

Den ska ha rötter först i vatten och sedan kan du plantera den i jord i en kruka. Rötterna kommer lättare om de står mörkt, alltså ta en mörk flaska eller ogenomskinlig vas. Toppen ska däremot ha ljus, så den kan stå kvar i fönstret bara inte rötterna får ljus.

Sylvia