Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Fetbladsväxt med orangefärgade blommor

Portulaca grandiflora, praktportulacka

Fick dessa frön av en bekant som tagit med sig dem från Turkiet. Blomman är helt fantastik. Ser ut som en fetbladsväxt med massor med orangefärgade blommor. Vi har den på vårt torp utanför Nyköping. Den står fortfarande ute och blommar för fullt!

Vad är detta? Finns den även här?

Har också fått frön (även dessa från Turkiet) på någon slags tagetes.

Har aldrig sett något liknande! Den ser inte ut som en vanlig tagetes, knubbig och kompakt med kraftiga blad.

Nej min är ca 50-60cm hög, som en buske, skira blad och skira blommor. Dubbla blommor i två färger. Det inre av blomman är gulorange och yttre kanten är sammetsröd. Blomman är inte kompakt! Den står ute och blommar för fullt fortfarande. Har tyvärr inte framkallat bilderna på den, men du kanske har en aning. Annars återkommer jag om den så snart jag fått fotona.

Hälsn "Nyfiken"

Odla Svarar: 

Din växt är en Portulaca grandiflora, praktportulacka. Den är i och för sig perenn men klarar inte våra vintrar så du får ha den som krukväxt över vintern. Det finns frö att köpa på våren och den brukar gro snällt och blommar ganska fort.

Ang. din Tagetes, vore förstås kul att se bild. Jag misstänker att det kan vara en kryddtagetes, T. tenuifolia, men som sagt, bild vore bra för säkrare identifiering!

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.