Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Feta sorkar

Hej!
Jag har lagt ner en förmögenhet på tulpanlökar (totalt 60 liter). Resultatet blev 5 spretiga stackare, men väldigt feta sorkar.

Påskliljelökarna smakar tydligen sämre, för de blommar rikligt och sprider sig. Jag älskar liljor av alla de sorter, men är det lönt att försöka, med tanke på alla de underjordiska kamraterna?

Jag bor på en gård på Skåneslätten, så några större insatser mot sorkarna är ganska dödfött.

Tacksam för svar
Vänliga hälsningar
Cilla Öwall

Odla Svarar: 

Du får satsa på lökar som smakar eller luktar illa. Egentligen är det bara tulpaner och krokus som är riktigt odjurs-mums, de andra lökarna lämnas oftast ifred, särskilt då alla Allium- och Fritillaria-sorterna liksom narcisser. Ett tips är därför att plantera sådana ihop med tulpaner och krokusar så att djuren inte så lätt hittar de läckerheter de är ute efter.

Eller så skippar man dessa som gillas av marodörerna och satsar på de andra. Lökkorg kan också hjälpa, de kommer ju nerifrån och kanske inte får tag på lökarna om de står i korgar.

Sylvia