Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Felicia bergeriana, dockaster

Jag har sett Dockaster i en bok, tyckte den verkar fin och den skulle passa i min ny-anlagda perennrabatt. Färgen var riktigt blå med en liten gul knapp.

Hur får jag tag på denna? Det spelar igen roll om det är en sommarblomma med skulle helst vilja ha den som en perenneväxt.

Hälsningar Boel i Röbäck, Umeå

Odla Svarar: 

Felicia bergeriana, dockaster, är en ettårig sommarblomma hos oss. Den kommer från Sydafrica, så den tål inte våra vintrar, men i sitt hemland är den perenn. Man kan antingen köpa färdiga plantor som allmänt säljs i plantskolorna på våren eller förkultivera själv. Bl.a. Thompson&Morgan hade frön i våras till salu, men dom finns även hos många fler fröleverantör. Det finns även en annan sort, Felicia amelloides syn. heterophylla, kapaster, som är mycket liknande men med lite större blommor och kan vara lättare att hitta. Där finns även en sort med vitbrokiga blad, Felicia 'Variegata'. Enklast att köpa färdiga plantor.

Sylvia