Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Fel beskuret plommonträd som "blöder"

Hej,
Vi har ett plommonträd som är en 10-15 år gammalt. I våras beskar vi trädet och insåg vårt felgrepp i somras. I alla år har vi haft plommon till hösten men detta år ingenting och det stackars trädet blöder på en del grenar. Vad skall vi göra för att lindra och kanske stoppa denna blödning?

Kommer trädet att dö? Blir det inga fler plommon framöver? Alla tips emottages varmt

Hälsningar
Karin och Mikael

Odla Svarar: 

Tyvärr är det inte mycket att göra om det redan blöder, bara hoppas på att det inte blöder ihjäl. Det är just därför kärnfrukt ska klippas på hösten, alltså körsbär, plommon, aprikos, persika.

Om trädet klarar av denna pärs så ska det väl bli frukt så småningom. Men rör den nu inte mer i år, först nästa höst (2006) om det skulle behövas.

Sylvia