Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Familjeäpple

Har ett familjeäpple med fyra sorter, Silva, James Grieve, Discovery och Maglemer. Trädet är 8-9 år. Under några år har det blivit många James Grieve-äpplen och något enstaka helrött äpple, som jag inte vet vilken sort det är. Hur ska vi få de andra sorterna att sätta blom och frukt? Är det kanske bara att acceptera att det bara kommer vissa av de fyra sorterna?

Marika 

Odla Svarar: 

Det är ju fyra olika sorter med olika behov. Det är svårt att säga för vilken av sorterna som betingelserna är optimala och för vilken det saknas något eller något är för mycket. Då en växt bara växer vegetativt brukar det bero på överskott av växtnäring. Det är ingen brådska att sätta frukt. Om det är mycket magert kan det vara angeläget att sätta frukt så fort som möjligt eftersom döden kan vara nära. Sluta gödsla om ni gör det.

Göran