Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Familjäppelträd

Hej!
I våras planterade jag ett familjeäppelträd. Stammen är Gravensteiner och sedan har jag tre sorter till: Aroma, Alice och Oranie. Jag har fått höra att Gravensteiner är starkväxande. Kan det dock vara så att eftersom det är ett familjäppelträd så blir det ändå mindre än ett Gravensteiner kronträd?

När och hur ska jag beskära mitt familjeäppelträd?

Med vänlig hälsning
Kerstin

Odla Svarar: 

Den är ju ympad på ett svagare stam, så den blir inte lika stor som ett Gravensteiner kronträd. Men familjeträd växer dock alltid ojämnt just pga. de olika sorternas egenskaper. Vissa grenar behöver beskäras hårdare än andra. Du kan beskära den på sensommaren/hösten alternativt på vårvintern.

Sylvia