Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Få blåregn att växa

Vi har planterat ett blåregn i trädgården vid en spaljé för att den ska klättra upp och pryda med sin vackra blommor. När jag köpte växten i våras var den ca 40 cm hög. Dessvärre är den fortfarande 40 cm hög! Något litet nytt blad har kommit men den har ju inte skjutit i höjden direkt. Vi bor i zon 1 och där blåregnet är placerat är det sol nästan hela dagen, den står längs spaljé i sydläge, utåt trädgården. Det har varit mycket sol på den och vi vattnar regelbundet växterna i trädgården om det inte kommit regn.

Intill blåregnet växer en låg buxbomhäck, på andra sidan solrosor och en annan mycket snirklande klätterväxt jag inte kan namnet på med vackra vita  trumpetliknande blommor. Allt annat intill blåregnet växer och frodas. Vad ska kan vi göra för att få blåregnet att växa?

Tack på förhand!
Vänliga hälsningar
Jenny

Odla Svarar: 

Blåregn brukar behöva några år på sig innan den sätter fart. Min tjurade också 2-3 år, men sedan!! Nu får jag vara mycket elak mot den och klippa, klippa, för annars skulle den ta över hela trädgården, verkar det som! Så vänta lite och se. Ge den inte för mycket gödning, den verkar gilla att ha det lite sandigt och magert.

Sylvia