Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

F 1 fröer

Hej!
Jag har köpt fröer och påsarna är inte märkta med F1. Tidigare har jag fått veta om plantan har ett sortnamn så är dom hybrider och man kan inte får nya plantor av fröerna som man sedan tar själv.

Tagetes patula (nana pleno-gr.)"petit yellow"
Viola cornuta "admiration"
Viola x wittrockiana "flrist strain"
Antirrhinum sempervirens "PiPi"är alla dessa hybrider så kallade F1?

Står det bara så här: Acinos alpinus är det inga F1 frö då? Var får man tag i fröer eller växter som ej är hybrid?

Tack för att du tar dej tid att svara på alla frågor!
Mvh Gabriela

Odla Svarar: 

Alla med 'sortnamn' är hybrider, sedan är det inte alltid F1-hybrider (=hybrid i första led) utan kan vara korsningar i flera led.

Acinos alpinus har inget sortnamn och bör därmed vara en ren art.

Frö av rena arter finns ofta hos olika föreningar. Kolla t.ex. STA:s frölista http://www.tradgardsamatorerna.nu/ och gå vidare till Fröförmedling. Men man måste vara medlem för att få köpa där och för i vår är det redan för sent.

Sylvia