Euphorbia lathyris - mullvadar

Tormestorparen

Hej

Så var det då dags igen, hela trädgården är "plöjd' av mullvadar och jag är snart färdig att ge upp. Tydligen har jag inte de rätta handlaget att ta dem med fälla, för jag lyckas aldrig.

Nu hör jag talas om att Euphorbia lathyris ska vara en verksam växt. Var kan jag införskaffa dessa giftiga frö?

/Familjen Forss

Odla Svarar: 

Hej familjen Forss

Det låter ju bekymmersamt. Man brukar ju säga att mullvadarna inte gillar när man går på marken eller om man till exempel klipper gräset och för liv, men kanske har ni så stor trädgård att det inte går att promenera där jämt.

Jag råkar faktiskt ha Euphorbia lathyris på min koloni och har köpt den på en trädgårdsrunda - den verkar sprida sig rätt lätt. Jag har nog aldrig sett den i handeln, men jag passade frågan vidare till grossisten, Splendor Plant, som jag brukar handla av till mina kunder. De kunde troligen fixa fram plantor via en av sina kanaler, så om du frågar din lokale handelsträdgård kan de kanske köpa hem plantor till dig från Splendor (eftersom de är en grossist får du som konsument inte köpa direkt av dem). Jag skulle bli förvånad om ingen har frön att sälja dig – prova på forumet. Försök att inte ge upp.

Lycka till!

Önskar Karin